Mit Danmark.

Mit Danmark er et rigt samfund. Et samfund rigt på muligheder, rigt på udsyn og rigt på dannelse og medmenneskelighed.

I mit Danmark afgøres muligheden for det gode liv ikke af om din far hedder Hans eller Hassan, om din mor er advokat eller arbejdsløs eller om du selv er hetero, homo eller noget helt tredje.

I mit Danmark, har vi minimumsnormeringer i vores daginstitutioner for at sikre gode og ordentlige vilkår for vores børn såvel som vores pædagoger.

I mit Danmark har vi sløjfet de fattigdomsskabende ydelser og regler såsom integrationsydelsen og kontanthjælpsloftet der lige nu frarøver udsatte børn og unge et trygt liv.

Mit Danmark løfter sit internationale ansvar, tager i mod kvoteflygtninge og hæver udviklingsbistanden.

Mit Danmark, anerkender at stærkere og bedre uddannelser ikke kun er godt, fordi det styrker vores land i en globaliseret verden. Men også fordi det har en værdi i sig selv, at mennesker uddanner sig og bliver klogere på sig selv, hinanden og omverdenen.

Mit navn er Samira Nawa – jeg er kvinde, jeg er mor, jeg er barn af flygtninge, jeg er to-sproget, jeg er muslim, jeg er økonom og jeg er rødhåret. Ja, jeg tilhører faktisk rigtig mange fællesskaber, men i sidste ende kan alle disse fællesskaber rummes i ét – nemlig det danske.