MIT DANMARK
I mit Danmark er alle borgere udrustet med de samme rettigheder og pligter, uanset deres race, religion, køn, seksualitet eller kulturbaggrund. I mit Danmark husker vi Grundtvigs ord om at ”til et folk de alle hører, som sig regne selv dertil, har for modersmålet øre, har for fædrelandet ild” så i mit Danmark er alle velkomne, hvis blot de regner sig selv for danske, taler sproget og er villige til at gøre en indsats for fællesskabet.

Mit Danmark bygger således ikke på hudfarve, tøjvaner eller en fælles forkærlighed for gris og fadøl. Det bygger på demokrati, menneskerettigheder, ligestilling og respekt for andres ret til at udfolde sig. Det bygger på frisind, retsind, lovsind og en over hundrede år gammel tradition for samarbejde og konstruktive fælles løsninger på samfundets store udfordringer.

Det er jeg stolt af, og det føler jeg mig bundet og rummet af. Det giver mig et sted at se verden fra, og et afsæt for at kunne og turde mere end jeg ville kunne, hvis jeg ikke altid havde mit Danmark med mig, overalt hvor jeg går.

Mit navn er Rune Christiansen – og jeg er træt af at andre tager patent på danskheden.

Den tilhører ikke enkeltpartier, men os alle sammen.