MIT DANMARK

Det er et lille land med højt til himlen, og hvor mangfoldighed giver os inspiration. Hvor vi opfinder legoklodser, vindmøller, insulin, højtalere, batterier og høreapparater, designer tøj, mad og skaber kunst.
Hvor vi – i samarbejde med kloge hoveder fra nær og fjern blander kreativitet med forretningssans. Blander vores behov med vores muligheder – vores virkelyst med vores ambitioner.

Mit Danmark findes overalt hvor Kløvedal har rejst, hvor Thorvaldsen har ladet sig inspirere, ja, hvor landsholdet har spillet. Således har vi i mit Danmark altid rejst ud, og altid taget lidt mere af verden med hjem, fra vikingekongen Svend Tveskæg til astronauten Andreas Mogensen.

I mit Danmark hylder vi ”krøllede hjerner” der har visioner for morgendagen, vi giver plads til vores børn, så deres kreativitet og mangfoldighed kan udvikle sig – og de kan inspireres af hinanden. Vi omstiller os, vi uddanner os, både ude i verden og hjemme på Grundtvigs højskoler. Vi taler mange sprog, men holder dog mest af vores modersmål. Vi er altid de små, dog tænker vi stort. Vi er ikke mange, dog tager vi altid udgangspunkt i fællesskabet. I mit Danmark hylder vi iderigdom og iværksætteren. Og vi nyder godt af de mange der med nysgerrighed og faglighed kan gøre disse drømme til virkelighed.

I mit Danmark er vores vigtigste ressourcer hverken guld, olie eller træ – men derimod en mangfoldighed af verdens bedste uddannelsestilbud. Fra produktionsskoler, til universiteter. Folkehøjskoler og erhvervsuddannelser.
Vi ønsker en verden hvor både legoklodser og øl kan produceres med respekt for vores klima, hvor vandet vi henter op af jorden kan drikkes, hvor årstiders skifter uden at afgrøder visner eller skylles bort. I mit Danmark kan fremtidige generationer tro på at i morgen bliver bedre end i går.

Retsind, lovsind, frisind og storsind.
I mit Danmark handler politik om visioner, om retning for samfundet og om at skabe rammer. Rammer for lige muligheder. I mit Danmark har vi Ikke bare lighed, og ikke kun muligheder, men lige muligheder. I mit Danmark skal ingen børns baggrund afgøre deres fremtid. Uagtet deres adresse, indkomst, religion, seksualitet eller hudfarve.

Stem på Jacob Netteberg – for et Danmark der inspirerer i stedet for at diktere. Der giver plads, i stedet for stramme. Der vil fremad, i stedet for at gå tilbage.